Nyhet! Pastakurs: Lær å lage ekte italiensk pasta

På vårt nye pastakurs kan du lære å lage blant annet denne nydelige pastaretten!

[Annonse - Dette er en del av vår Mer av Opplevelser]

Tekst & foto: Taran Hofvind

Elsker du også pasta? Du trenger ikke lenger å gå på restaurant, eller reise helt til Italia, for å nyte et deilig italiensk måltid med fersk, hjemmelaget pasta. Nå kan du nemlig både lære og være med å lage det helt selv! 

Vi har vært hos den italienske kokken Alessio fra @Italianinoslo, og lært å lage tagliatelle og fylt ravioli. I tillegg laget vi to utrolig smakfulle sauser som vi til slutt blandet med pastaen for å få et komplett måltid. Kvelden avsluttet vi med å nyte vår hjemmelagde italienske pasta med drikke til, sammen! Dette likte vi så godt at det måtte bli en av opplevelsene våre, så nå kan du også være med.

Denne opplevelsen er en del av vår Mer av Opplevelser. Sammen med lokale aktører tester og setter vi sammen unike opplevelser, og hvis vi liker det finner du det her!

Bruchetta og bobler 

Kurset holdes i flotte, moderne og koselige lokaler midt i Oslo sentrum, hvor Alessio ønsket oss velkommen. Her føles det nesten som om vi er hjemme på hans eget kjøkken. Han gav oss en gjennomgang av hva vi skulle gjøre i løpet av kvelden, og det lovet svært godt! 

Det hele startet med at alle fikk servert deilige bruschetta med cherrytomat, parmaskinke og grillet artisjokk, i tillegg til et friskt glass med bobler. Du kan også få et vegetaralternativ til bruschettaen og begge pastarettene som skal lages er vegetar. 

I bakgrunnen var det behagelig italiensk musikk for å sette stemningen. En ypperlig start på kvelden! Det ble raskt svært god stemning i gruppa. 

På kjøkkenet var det satt opp et langbord med stasjoner hvor enten en jobbet alene eller to jobbet sammen med å lage pastadeigen. Før vi prøvde oss selv, demonstrerte Alessio hvert steg vi skulle gjennom for å få laget deigen. Deretter passet han på at alle hang med og fikk den hjelpen de trengte da det var vi som skulle prøve oss. 

Dette var akkurat passe utfordrende. Her kan både nybegynnere og hobbykokker føle mestring.

Tagliatelle og ravioli

Mens deigen hvilte, lærte Alessio oss å lage to ulike sauser i tillegg til fyll til raviolien. De to sausene var en kremet soppsaus og en tomatsaus. Disse var overraskende enkle med få ingredienser, men likevel noen av de bedre sausene vi har smakt! 

Sausene fikk stå og småkoke på lav varme, mens vi satt i gang med å kjevle ut pastaen. Den enkleste varianten var tagliatelle, som er en litt bred båndspagetti. Ravioli, som er to lag med pastaflater lagt over hverandre med fyll imellom, er hakket mer komplisert, men alle fikk det til det også! Raviolien kan utformes på ulike måter, så her kan man gjøre det helt enkelt, eller la sin kreative side utfolde seg. Vi ble vist flere eksempler som inspirasjon.

Fyllet til raviolien bestod av cottage cheese, spinat og parmesan. Dette var det bare å blande sammen. Smakfullt og enkelt å få til! 

Å kjevle ut pastaen var en koselig og sosial del av opplevelsen. Det var den delen som tok lengst tid, men man kunne snakke sammen, hjelpe hverandre og hygge seg samtidig.


Et festmåltid

De fantastiske duftene av sausene som kokte fylte rommet mens vi jobbet med pastaen, og gjorde at vi gledet oss enda mer til å smake på resultatet!

 Når pastaen var ferdig utformet var den klar for å bli kokt, for så å toppes med de nydelige sausene. Dette gikk raskt siden fersk pasta koker mye raskere enn tørket! Sausene ble helt over den ferdige pastaen og toppet med parmesan og friske urter. Det var nesten ikke til å tro at det var vi selv som hadde laget disse rettene, helt fra bunnen av!  

Alle fikk en porsjon hver med både ravioli og tomatsaus, og tagliatelle med soppsaus. For å løfte måltidet enda mer fikk vi servert en god rødvin til.

Å nyte maten sammen var definitivt kveldens høydepunkt, og alle var svært fornøyd med resultatet vi hadde fått til. Flere av oss har siden prøvd seg hjemme på eget kjøkken og fått gode resultater! Her lærer du altså noe du virkelig kan imponere med på neste middagsbesøk!

Kurset varer i cirka tre timer og man kan være opptil ti personer, og prisen per person er 990 kroner. Her får man utvilsomt mye for pengene. Dette passer perfekt som en romantisk date, en kul ting å gjøre med vennegjengen eller en gøy aktivitet for kollegaer.

Se mer om opplevelsen og bestill her!

📍Wilses gate 6