Tips til date i Oslo - Aktiviteter

Vi har laget en oversikt over aktiviteter vi synes passer til date i Oslo.

Tekst & foto: Louise Sneis Vidhammer og redaksjonen 

Er du på jakt etter tips til date i Oslo? Ofte er det utfordrende å komme opp med nye ideer, men her er det garantert noe for enhver smak!

Uansett om det er en ny flamme eller kjæresten, har vi satt sammen en liste med mange forskjellige aktiviteter, slik at du enkelt har en go-to liste når det trengs!

Psst! Disse aktivitetene er også ypperlig å gjøre med gode venner. 



1.Lei en sykkel og utforsk en av Oslos bydeler 

Sykkel er en fin og gøy måte å utforske byen på, og du kan enkelt leie en sykkel gjennom Oslo Bysykkel og Rouleur dersom du ikke eier en selv. Velg deg en bydel du kunne tenke deg å utforske, lag deg en rute på forhånd, og stopp på ulike steder, restauranter og kaféer. 

Undertegnede kan varmt anbefale å utforske Kampen og Vålerenga på sykkel, med stoppesteder som Farine, Smia Galleri og Lite Nytt. En perfekt sommerdate er også å sykle til Bygdøy, ta et bad og spise is i solen sammen! 

Psst! Sjekk ut våre favoritter i de ulike bydelene bydelene her!

2.Gjør noe kreativt sammen

Har du hørt om keramikk-kafé før? Hos Paint on Pots kan dere nemlig komme for å male på keramikk. En morsom og avslappende måte å utforske deres kreative sider! I de hyggelige lokalene på Sagene får man en sosial opplevelse sammen, som er nydelig for en datekveld!

Nyheten SMYKBAR har også åpnet i Oslo sentrum, og her kan du og daten din lage deres helt unike smykker mens dere nyter deilig kaffe og litt snacks! Her er det kun fantasien som setter grenser, og en veldig annerledes og artig aktivitet å gjøre sammen.

3.Gå bar til bar

Eller hva med en kreativ bar-til-bar runde fra St. Hanshaugen? Vi har satt sammen en rute som bør kunne bidra til en vellykket date i hovedstaden! Alt er i gåavstand fra hverandre.

Start kvelden med et glass på Rouleur Bar & Café, rett ved krysset på St.Hanshaugen. Er det fint vær, er det hyggelig å sitte på bordene ute ved fortauskanten og se på det yrende folkelivet! 

Ta turen videre til vinbaren Rett i Gapet, en intim og koselig bar litt lengre nede på St. Hanshaugen. Avslutt kvelden med østeuropeisk naturvin og spekemat på Bar Lardo i Møllergata. 

4.Nyt solen med piknik i en park 

Våren begynner for fullt å innta byen, og Oslo bugner av fine parker. Da er det lite som slår piknik i park! Inviter daten din til en av Oslos mange parker, og stell i stand med pledd, noe godt i glasset, takeaway eller engangsgrill! Undertegnede kan anbefale Bjølsenparken og Grünerhagen. 
Psst! Info om regler rundt engangsgrill i park finner du her.

5.Ta turen til en (eller flere) av Oslos spillbarer 

Har du konkurranseinnsikt og er glad i litt spenning på en date? Da bør du ta turen til en av de mange spillbarene vi har i Oslo! 

Dra på Cue øverst på Grünerløkka for å spille biljard, eller på Røør i sentrum for å spille shuffleboard. Pollett på Bislett byr på bilbane, og har en hyggelig uteservering perfekt for en pils eller to i forkant av konkurransen.  

Undertegnedes personlige favoritt er dart på Oche. Her er det nedpå stemning, supert for date! På sommeren er det hyggelig med minigolf utendørs på Marienlyst. Underground Golf Club og bowling hos Oslo Bar og Bowling er også klassiske alternativer. 

Sjekk ut oversikten vår over Oslos hyggeligste brettspillbarer, om du heller foretrekker brettspill. Her bør den seneste nyheten Spilloteket, vurderes hvis daten liker brettspill!

Psst! Fant du ikke noe for deg? Her finner du en større oversikt over spillbarer i Oslo!


6.Prøv utekino eller teater

Nå som sommeren nærmer seg er det også snart tid for utekino, som kan være veldig romantisk og litt annerledes! 3KT og Oslobukta har tidligere arrangert flere utekinoer, så det kan være lurt å følge med på deres facebooksider for programmet for 2024. 

Hvis daten liker teater, så bør dere sjekke ut blant annet Vega Scene og Nationaltheatret. Dersom du er under 26 år kan du bli medlem i Unge National, og få teaterbilletter for kun 130 kroner på Nationaltheatret.

7.Dra på øl- og vinsmaking

Liker dere øl? På Ølkurs: Mer av Oslo Beer Tour kan du smake på og lære om ulike, spennende ølvarianter hos hele tre unike ølbarer i Oslo sentrum, på én kveld! 

Meld på deg og kjæresten, og bli med på en smaksreise fra Røør like ved Stortinget, innom Brygg i Storgata, og til slutt hos klassikeren Crow Bar i Torggata. Hos sistnevnte får dere også digg kebab til nattmat, inkludert i prisen. Det koster 670 kroner, så her får man mye for pengene.

Vi har også et veldig populært oransjevinkurs med Park29, for 760 kroner!

8.Test hverandre på quiz 

Test kunnskapen sammen på et av stedene i Oslo med quiz! Vi har laget en oversikt over quiz hele uka i Oslo her.

9.Stand-up: Le sammen 

Er dere gira på å bli underholdt og le sammen? Da kan vi anbefale å ta turen til Det Andre Teatret, Nieu Scene, SALT, Latter, PREIK (gratis standup annenhver torsdag), Humor på HALLOi (fredager) og Standup på Prøverøret (onsdager) arrangert av Reis deg komikerklubb.

Her finner du en oversikt over program og alt av humorshow i Oslo. 

10.Ta badstue og et bad sammen

Badstue er en slager uavhengig av årstid, og en ideell aktivitet for date, spør du meg! Her får man både tid til de gode samtalene i badstuen, samtidig som man får litt action og spenning med bading og (som regel) kaldt vann! 

Undertegnedes favoritter er den store badstuen på SALT (med barservering), og KOK sine badstuer på Aker Brygge. På SALT har de sauna-sessions med diverse ritualer og DJ-sessions, dersom man ønsker en litt ekstra spennende opplevelse! 

Her er en oversikt over Oslos badstuflåter

11.Dra på en konsert

Oslo er full av kultur og liv, og det er konserter til enhver tid! Dra på konsert og hør på favorittartisten til deg og kjæresten, eller prøv ut en ny og spennende sjanger dere aldri har hørt på før. Her er en oversikt over konserter i Oslo 2024.

Vi kan blant annet anbefale å ta turen innom Blå og høre på Frank Znort Quartet på søndager, eller høre på Jazz mens du spiser en digg pizza på Mamma Pizza (torsdager og fredager) eller hos Brødrene Bergh (torsdager).

12.Nyt naturen med en hengekøyetur

Oslo byr på mye mer enn bare by! En buss eller t-banetur unna sentrum tar deg til marka med utallige muligheter for å henge i hengekøye og nyte deilige omgivelser. 

Ta med deg partneren din for å se solnedgangen, lag et deilig måltid ute, eller sov ute i en hengekøye under stjernehimmelen!

Vi har laget en oversikt over tre enkle hengekøyeturer i Oslo her. Andre steder det er fint å henge i hengekøye er Øyungen, Langøyene, Bygdøy, Nøklevannet, Vettakollen og Maridalsvannet. 

Psst! Husk å rydd etter deg og undersøk om (hvor lenge) det er lov å overnatte på visse steder.

13.Gjør noe aktivt sammen

Er du glad i litt mer aktivitet og fart? Da kan aktiviteter som padel, tennis og frisbeegolf være perfekte alternativer til en date. 

Her er en oversikt over tennisbaner i Oslo. Steder for frisbeegolf er blant annet Muselunden, Holmenkollen og Ekeberg. Oversikt over padelsenter i Oslo finner du her.

14.Se solnedgangen

Hva er vel mer romantisk enn å se solnedgangen sammen med noen du er litt ekstra glad eller interessert i? Vi har tidligere laget en oversikt over Topp 5 solnedganger i Oslo. Andre steder med fin solnedgang er​​ Akershus Festning, Bygdøy sjøbad, Huk, Idioten, St.Hanshaugen, Tjuvholmen badeplass og Vettakollen.

15.Besøk Botanisk Hage 

Ta turen til Botanisk Hage på Tøyen, og utforsk de grønne omgivelsene sammen! Her er det også mulig å nyte en kaffe eller et måltid på kafeen Handwerk Botaniske. Vi kan også anbefale å se solnedgangen herfra!